TJTk 40 år och provhelg 25-27 september 2020

Jag påbörjade min tripp söderut från Rättvik redan på torsdagskvällen efter jobbet och mellanlandade hos Maria Michelfelder med familj i Pålsboda (Tack för sängplatsen!). Tanken var att vi skulle samåka ner till Skåne men Maria blev ännu mer förkyld på natten än hon redan var (det var inte corona i alla fall). Efter lite TJTk-arbete på fredag förmiddag började jag bege mig neröver efter lunch. Under min ganska händelselösa tripp pågick 2 fältprov i Lund och i Klågerup med 9 hundar och ett GA-prov med 11 hundar. De hade det betydligt roligare än jag hade.

Jag anlände till Stockeboda Gård runt 19-tiden och var då den ende som kommit. Men efter att jag installerat mig dök resterande övernattare upp. Efter ett kortare samkväm omslöt natten och sömnen oss. Lördagen bjöd på en fantastisk frukost som hade ställts i kylen i var stuga och med nybakade mackor på trappen. Mums! Därefter blev det avfärd till respektive samlingsplats för ytterligare 3 fältprov i Ystad, Sjöbo och i Gärsnäs med totalt 16 startande hundar varav 3 borderterrier.

Efter att alla hundarna fått sina möjligheter på harar avslutades provdagen med styrelsemöte och kaffe hos Johan Helmersson. Åter på Stockeboda Gård blev det en kortare rast, vila och uppsamling av priser till utställningen. Därefter vidtog coronasäkrad middag i gårdens restaurang för de 28 deltagarna.

Det var en otroligt god middag med lokal hjort och egenodlade primörer som avslutades med en god efterrätt. Men Malin Mårtensson och jag tyckte nog att potatis och sås hade gjort sig bra i lag med.

Vår president, Johan Sonesson, höll tal och berättade lite om klubbens 40-åriga historia som komplement till jubileumsskriften. Vi hedrade också nyss avlidne TJT-profilen Cid Malmros med en tyst minut.

Efter den trevliga middagen med både gamla och nya medlemmar vidtog lite efterfest i stugorna. Jag vet inte, men jag tror vi börjar bli gamla… Förr kunde slika tillställningar generera nattsudd ända fram i gryningen.

Söndagsmorgonen inleddes också med en lika fantastisk frukost i matsalen. Före, under och efter frukosten byggdes utställningsring och sekretariat. Därefter började utställningsdeltagarna att inkomma. Det var ca 40 hundar anmälda, fördelat på lika många tikar som hanar.

Vår jubileumsdomare Sofia Sollenberg hade ett digert jobb som hon skötte med den äran. Hennes dotter Annie fotade några hundar till SSK:s kommande rasdomarkonferens för tysk jaktterrier. Hoppas de blev bra och kan uppdatera bildarkivet. Stort tack från klubben till båda. Lise Agin med flera skall ha en stor eloge för en bra genomförd utställning och för att ha kommit på den lilla ”goodiebagen” till både utställare och hund då serveringen inte kunde ha öppet.

Under och efter utställningen pågick även ett vildsvinsprov på Agusa där 5 hundar kom till start. Måste passa på att tacka alla domarna som travade runt fälten fullt fokuserade i 2 dagar och till domarna på GA- och vildsvinsprovet.

Stockeboda Gård bjöd på mycket trevligt boende som kan rekommenderas till er alla. Det var roligt att så många provdeltagare kom till start och att det kom så många på utställningen. En mycket trevlig helg som klart uppvägde de 160 milen jag körde och motiverade sen hemkomst runt midnatt för att äntra måndagens arbete redan kl. 05:30.

Text: Catarina Kjellberg Knutsson
Foto: Catarina Kjellberg Knutsson och Mats Nilsson