SEJ(G)CH, SEUCH, SE V-07, SEVCH, Viltskräckens Gc Örjan s50857/2005

2007-Viltskrackens Orjan

Ägare: Therese Klintström & Joakim Dalsgaard

 Vi letade efter en mångsidig jakhund som kunde ge oss många jaktdagar och beslöt oss för tysk jaktterrier. Vi ville dessutom ha en hund som fungerade bra på gris eftersom vi bor och jagar i ett gristätt område. Detta är ju inget man med säkerhet kan veta i förväg, men med noga utvalda föräldradjur såg vi oss ha goda chanser.

Vår första jaktterrier (och absolut ej den sista) lever verkligen upp till sitt namn Viltskräcken - en riktig jaktmaskin. Örjan driver allt slags vilt och tackar inte nej till något. Han är målmedveten i sitt arbete, får ett visst sting i blicken. Det lyser jaktlust om honom. Full fart från första släpp, driver runt 15-20 min med ett bra hörbart skall för att sedan ha en perfekt återgång. Vad mer kan man önska av en hund som just fyllt 2 år?

Han ställer upp i ur och skur, alltid med lika stor arbetsglädje. Vad vi än drar iväg honom på så är humöret på topp. Hemma är han lugnet själv, slappar gärna i TV-soffan med den som ställer upp och han gillar alla som kan tänkas ge honom lite uppmärksamhet.

Det viktigaste för oss är att Örjan fungerar på jakt och hemma, vilket han gör med bravur. Vi är mycket nöjda med Örjan och han har gett oss många härliga jaktdagar. Vi lägger också stor vikt vid att meritera vår hund och startar på prov. Det är mycket trevligt och lärorikt att åka på klubbens träffar och prov. Alltid roligt att få lite tips och höra några jakthistorier. Vi har genom Örjan träffat många nya människor och lärt oss massor, både av tvåbenta och fyrbenta. Ett stort tack till uppfödaren Sven-Olof Svensson som alltid ställer upp med hjälp och goda råd!

Viltskräckens GC Örjan är en hund med många kvalitéer, men inte kunde vi ana att han skulle halka in i modebranschen (loggan) och dessutom få den ärofyllda titeln Årets Tysk -07.

Vilken hund!!

  • Anlagsprov skog - 2 x Utmärkt
  • Grytjaktprov förliggare - Godkänd
  • Vildsvinsprov - Godkänd
  • Elitprov - 1:a pris
  • Viltspårprov anlagsklass - Godkänd
  • Viltspårprov öppen klass - 3 x 1:a pris

 

TJTK logga farg transparent bakgrund 250

Tack till sponsorerna för internationella provet