Hivlingen's Damien SE42252/2015

2017 HivlingensDamien

Funderade på en liten och smidig hund med bra fart och mycket jaktlust. Tankarna började rätt så snart gå åt en Tysk Jaktterrier då de jagar det mesta och även ofta har en stor passion för vildsvin. Detta skulle bli min första tysk, sagt och gjort jag hade bestämt mig.

Jag började leta efter kennlar med intressanta linjer och hamnade till slut hos Jan på Hivlingen´s Kennel. Efter ett par samtal och diskussioner om marker, meritering och dylikt så stod det klart att jag skulle få köpa en valp. Valet av valp var lätt då jag ville ha en strävhårig och det fanns enbart en i kullen. Jag fastnade för denna valpen direkt, trots att den verkade vara rätt så skarp om man jämförde den med kullsyskonen.

Under jakt är detta en hund med mycket motor, han har ett utmärkt sök på 300-500 m och ibland även längre. Detta kortas ju självklart ner desto längre jaktdagen går. Han har ett tätt och grovt skall som hörs tydligt och bra. Beroende på drevdjur så varar dreven oftast mellan en kvart och uppemot timmen. Återgången är jättefin då han kommer klockrent i bakspåret. Det har även hänt att han tar mig i vind och helt plötsligt står bredvid mig igen. I gryt fungerar Damien som sprängare, där han jobbar snabbt och målmedvetet i gångarna trots sin storlek. Detta är ingen hund som har spontansläppts utan enbart när vi vetat att där är räv inne då han antagligen är lite väl ”energisk” för grävlingar i gryt.

För övrigt är det en snäll och trevlig hund som fungerar bra i hemmet med sonen och andra barn. Sprallig och full i fan emellanåt men på ett lekfullt terriersätt. Till sist skulle jag vilja tacka Jan på Hivlingen´s Kennel för all hjälp, goda råd och för en lyckad avel.

Provmeriter/Fakta

Ägare Daniel Schydlowski

Efter Gamekeepers´ Brandon S38013/2005

Undan Terps Alma SE42903/2014

Anlagsprov fält 172p Utmärkt

Anlagsprov skog 172p Utmärkt

Grytanlagsprov kvalitet 1

Anlagsprov vildsvin hägn Sverige 36p God

Vildsvinprov hägn Tyskland S/

Utställning Excellent, Reserv Cacib

 

TJTK logga farg transparent bakgrund 250

Tack till sponsorerna för internationella provet