Tysk Jaktterrier
TJTK 40 år - 1980-2020

CidMalmros

Vi har mötts av beskedet att Cid Malmros har lämnat oss. Cid var främst grytdomare men även domare för skogs- och fältprov under många år och satt även med i styrelsen för Tysk Jaktterrier Klubb i några år. Många medlemmar har också kunnat träffa honom som engagerad gryttränare på Bassholma.

Cid var verkligen hängiven tysk jaktterrier. Från 1985 var han uppfödare under kennelnamnet Tyja’s och har under åren fött upp drygt 300 valpar. Han var alltid mån om och engagerad i sina valpköpares valpar. Cid och sambon Eva-Lisa ordnade valpträffar under många år, både själva och tillsammans med andra uppfödare. De tränade hundar och gav sig inte förrän de lyckades. Cid fick också med många av sina valpköpare till klubbens årsmöten.

Dörren var alltid öppen hos Cid och Eva-Lisa och Cid hjälpte alltid till om man hade funderingar kring hundarna. Tillsynes var ingenting omöjligt att lösa när det handlade om att träna hundar. Och det var väldigt sällsynt att han misslyckades. När Cid pratade sin bredaste skånska var det däremot inte alltid lätt att förstå vad han sa. För mig som dalkulla var ett språkfilter alltid ett måste.

En gång när Cid ringde hem svarade min dotter Olivia i telefon, han bubblade på ett tag och efter en stund sa Olivia: ”Men Cid, du måste prata svenska”. Cids favoritlag var Rögle och i ett försök att locka min son Oscar ifrån Leksand, fick han en äkta Rögle-matchtröja. Han har haft den på sig några gånger, men Leksand har dock förblivit laget i Oscars hjärta.

Du är saknad.

Catarina Kjellberg-Knutsson