Tysk Jaktterrier
... av jägare för jägare


   2017 JakthundensDag 1 2017 JakthundensDag 2

Jakthundens dag arrangerades för fjärde året i rad. Grundaren till Jakthundens dag heter Tomas Lindh.

Jakthundens dag är en välbesökt familjedag med fokus på välgörenhet som arrangeras av Jägarförbundet Varbergs Jaktvårdskrets. Dagen är upplagd så att så många jakthundsraser som möjligt finns representerade, i år var 40 olika raser representerade, där besökarna kan ställa frågor och träffa hundar av olika raser. På plats finns även veterinär som svarar på frågor, eftersöksjägare m fl. 

Målet med dagen är att det samtidigt säljs lotter, både billigare och dyrare. Alla priser till lotteriet skänks av olika privatpersoner, företag, affärer och jaktlag. I det dyrare lotteriet var priserna allt från olika jakter till Garmin hundpejl. Själva skänkte vi en dags jakt med tysk jaktterrier. 

Alla intäkter som kommer in under dagen går oavkortat till välgörenhet. I år gick det till organisationen Varberg för liv och intäkterna delas mellan Almers hus, en plats för återhämtning för cancersjuka barn och deras familjer, och Tuvas dag som låter sjuka barns drömmar bli verklighet genom roliga och spännande överraskningar.

Så vi ALLA som ställer upp på denna ENORM TREVLIGA DAG gör det helt ideellt. Det var jag, Jan-Erik Norström och Maria Henriksson som var där för vår ras. En dag man absolut inte vill missa. Både för att det är trevlig att kunna presentera och visa upp våra trevliga hundar och samtidigt svara på folks frågor om rasen. Men framförallt att få vara med och hjälpa dessa barn som är sjuka. I fjol var insamlingssumman 66 950 kr och i år var summan 89 245 kr.

Text & foto: Anna-Karin Andersson

Sponsorer rasspecial